BIO φυτό κάρυ (Helichrysum Italicum) Αιθέριο Έλαιο της MERATELIA (5ml)

€35.00

Η επιστημονική του ονομασία είναι Helichrysum. Προέρχεται από δύο ελληνικές λέξεις Ήλιος (ήλιος) και Χρυσός (χρυσός). Το φυτό αυτό είναι γνωστό από την αρχαϊκή εποχή (αρχαιότητα) και αναφέρεται από τον Όμηρο.
Οι θεές απέδωσαν την αιώνια νιότη τους, τα αγάλματα του Απόλλωνα στεφανώθηκαν με ελίκρυσμα και τα στεφάνια των νεόνυμφων φτιάχτηκαν με αυτό το φυτό.
Το φυτό κάρυ προσφέρει ένα εξαιρετικό αιθέριο έλαιο που είναι σπάνιο και πολύτιμο. Οι άνθρωποι που το έχουν δοκιμάσει, το υιοθέτησαν αμέσως λόγω της εκπληκτικά γρήγορης αποτελεσματικότητάς του. Είναι η πιο δραστική θεραπεία για τα αιματώματα.
Ταυτόχρονα, διασφαλίζει την υγεία και την ομορφιά του δέρματος και χρησιμοποιείται για την επούλωση των ιχνών που αφήνουν οι χειρουργικές επεμβάσεις είτε επισκευαστικής είτε αισθητικής φύσης. Επιπλέον, ρυθμίζει τις κυκλοφορικές διαταραχές (φλεβίτιδα και αιμορροΐδες).
Ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία της προχωρημένης γήρανσης του δέρματος. Οι αντιρυτιδικές του ιδιότητες είναι ευρέως γνωστές στη βιομηχανία καλλυντικών. Είναι επίσης αντισπασμωδικό, αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση τραυματισμού. Είναι και θεραπευτικό.
Το άρωμα του είναι βαθύ, γλυκό, ζωηρό και πικάντικο. διεγείρει τη διαίσθηση και τη φαντασία. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το φυτό κάρυ δεν θεραπεύει μόνο τους μώλωπες του σώματος, αλλά και εκείνους της ψυχής...

Συστάσεις 
Σε περίπτωση τραυματισμού, συνιστάται η λήψη 1-2 σταγόνων φυτικού ελαίου κάρυ στην πληγωμένη περιοχή κάθε 2 ώρες, θα μειώσει τον πόνο και την τοπική συμφόρηση.
Σε περίπτωση διαστρέμματος, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει 3-5 σταγόνες κάθε δύο ώρες στην πάσχουσα άρθρωση ως αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες.
Για μώλωπες: τρίψτε απαλά τρεις σταγόνες φυτού κάρυ πάνω από το μώλωπα και επαναλάβετε 2-3 φορές κάθε 10 λεπτά.
Για τη χρήση των παιδιών, διαλύστε το λάδι και φτιάξτε ένα μείγμα από ίσες ποσότητες φυτικού ελαίου κάρυ και φυτικού ελαίου άρνικας.
Ουλές: το αιθέριο έλαιο έχει αντισκληρυντικές ιδιότητες. Βελτιώνει την εμφάνιση του τραυματισμένου ιστού, σβήνοντας τα παλιά κύτταρα και υποστηρίζοντας την αποκατάσταση της ουλής σε βάθος. Χρησιμοποιείται λοιπόν για τη μείωση των συμφύσεων γύρω από την ουλή και τη βελτίωση της χηλοειδούς ουλής. Τρίψτε δύο σταγόνες από το λάδι με δύο σταγόνες δεντρολίβανο σε 10 σταγόνες φυτικό έλαιο rosa Moschata.
Αντιρυτιδική χρήση: βάλτε μία σταγόνα φυτό κάρυ κάθε μέρα στην ποσότητα κρέμας προσώπου που χρησιμοποιείτε για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου σας.
Για δερματικές αλλοιώσεις, κουπερόζες, ρωγμές ή μετά από χειρουργική αισθητική επέμβαση: Εάν ο ερεθισμός καλύπτει μια μικρή περιοχή, εφαρμόστε 2 έως 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου στο ερεθισμένο ή μολυσμένο δέρμα. Εναλλακτικά, εάν ο ερεθισμός απλωθεί σε μεγαλύτερη επιφάνεια δέρματος, εφαρμόστε 2 έως 3 σταγόνες παραπλανημένη σε 20 έως 30 σταγόνες φυτικό έλαιο άρνικας.

Προσοχή!
Το αιθέριο έλαιο του φυτού κάρυ περιέχει κετόνες και εάν χρησιμοποιείται τακτικά μπορεί να προκαλέσει νευροτοξικότητα και αποβολές. Πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και με ιατρική συνταγή. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από έγκυες γυναίκες ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού, από παιδιά κάτω των έξι ετών, από άτομα που έχουν αλλεργία σε κάποια από τις ουσίες του (λιμονένιο), από άτομα που πάσχουν από άσθμα χωρίς την έγκριση αλλεργιολόγο καθώς και σε περίπτωση θεραπείας με αντιπηκτικά ή σημαντικής απώλειας αίματος κατά την έμμηνο ρύση ή σε άτομα που είναι αιμορροφιλικά.
Να μην εφαρμόζεται στους βλεννογόνους.
Οι παραπάνω πληροφορίες δεν είναι σε καμία περίπτωση ιατρικής φύσης. Αυτό το λάδι είναι αγνό (δεν έχει αναμειχθεί με άλλα έλαια), φυσικό (δεν παρασκευάζεται) και ολόκληρο (δεν έχει αποχρωματιστεί ή ανασυσταθεί).
Αυτό το φυτό κάρυ καλλιεργείται βιολογικά στο ελληνικό νησί της Τήνου από Μερατέλια.

Σχετικά προϊόντα