Hamamelis virginiana - Witch Hazel - Αμαμηλίς

€5.80
Title

ο Χαμαμέλη παρθένανα , επίσης γνωστό ως Witch Hazel, spotted alder και winterbloom, είναι ντόπιος των Πάσχα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Τα δραστικά συστατικά αυτού του φυτικού φυτού είναι οι κατεχίνες, τα γαλλικά οξέα, οι τανίνες, τα φαινολικά οξέα, οι σαπωνίνες και οι αμαμυελτανίνες μεταξύ άλλων.

Το φυτό είναι κυρίως γνωστό για τις αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς για τη θεραπεία δερματικών διαταραχών, διάρροιας και αιμορροΐδων. Το Witch hazel είναι αρκετά αποτελεσματικό στη θεραπεία των αιμορροΐδων καθώς είναι σε θέση να ελέγξει τον πόνο και να μειώσει τη φλεγμονή και το πρήξιμο στην πληγείσα περιοχή.

Η ικανότητά του να συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία το καθιστά καλή θεραπεία για αιμορραγικά τραύματα και μικρούς μώλωπες - όταν εφαρμόζεται εξωτερικά. Χρησιμοποιείται επίσης για τη συρρίκνωση και τον έλεγχο της αιτίας του πόνου από κιρσούς. Χρησιμοποιείται επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα ως προληπτικό έναντι βακτηριακών λοιμώξεων.

Οι στυπτικές ιδιότητες του Χαμαμέλη παρθένανα βοήθεια στη θεραπεία του βήχα και του πυρετού. Αυτό το βότανο προσφέρει καλλυντικά οφέλη λόγω των στυπτικών ιδιοτήτων του που είναι σε θέση να καταπολεμήσει σημάδια γήρανσης στο δέρμα. Είναι αρκετά αποτελεσματικό στη θεραπεία της ακμής και βοηθά επίσης να κλείσετε τους ανοιχτούς πόρους βελτιώνοντας την υφή του δέρματος και αποτρέποντας την περαιτέρω μόλυνση.

Σχετικά προϊόντα