Σχετικά με εμάς

Το Βότανο στον Κουσέ, είναι μία εξειδικευμένη γωνιά αρωματικών/θεραπευτικών βοτάνων και μπαχαρικών από την Ελλάδα, αλλά και επιλεγμένες ποικιλίες από όλο τον κόσμο.


Ένα ελκυστικό και γραφικό κατάστημα που βρίσκεται στα νότια της Κρήτης, που δημιουργήθηκε από την ανάγκη προσέγγισης ενός διαφορετικού τρόπου ζωής, σε μια εκπληκτική γη που εμπνέει τον συνασπισμό μεταξύ της ομορφιάς της φύσης και του μεγαλείου της ζωής.

Σε διάκριση με τον σύγχρονο τρόπο αποχώρησης, όπου το άγχος και η επιδίωξη του κέρδους δημιουργούν μη αναστρέψιμες και ανεπιθύμητες επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον, το "To Botano" προτείνει μια διαφορετική πορεία, με την πεποίθηση ότι τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορούν να ενσωματωθούν στη ζωή μας, και αποτελούν μια πιο φιλική και αναζωογονητική προσέγγιση για την αναζήτηση λύσεων για τη θεραπεία του σώματός μας.

Και κάπως έτσι, ξεκινά η αναζήτηση της χαμένης ισορροπίας μεταξύ του περιβάλλοντος, των πολιτών μας και των εαυτών μας, μετεγκατάσταση της οικογένειάς μας στις Κούσες από τη Βόρεια Ελλάδα, δημιουργώντας μια μικρή επιχείρηση συλλογής και πώλησης άγριων και αρωματικών κρητικών βοτάνων και ξεκινώντας από το ταυτόχρονα το εμπόριο επιλεγμένων βοτάνων και μπαχαρικών από όλο τον κόσμο. Ένα μοναχικό και δύσκολο περιστασιακό μονοπάτι, το οποίο ωστόσο πιστεύουμε ακράδαντα είναι για εμάς η μόνη λύση.

Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών τελευταίων ετών, συναντήσαμε άλλους συναδέλφους με παρόμοιες σκέψεις και γιορτάσαμε την κοινή πεποίθηση ότι είναι καθήκον μας, ειδικά για τις μελλοντικές γενιές, να προστατεύσουμε και να σώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Η προσεκτική προσέγγιση στη φύση, τη βιολογική, βιοδυναμική και φιλική προς το περιβάλλον γεωργία, εγγυάται μια στάση που φέρνει πιο κοντά σε μια ισορροπία διαβίωσης, η οποία προσφέρει ελπίδα σε όλους μας.

Τα προϊόντα που προτείνουμε και γεμίζουν τα ράφια του «To Botano», επιλέγονται προσεκτικά και εγγυώνται την καλύτερη ποιότητα.

Στην ευρεία γκάμα βοτάνων μας, θα βρείτε αυτά που φροντίζουμε προσωπικά για τη συλλογή και το στέγνωμα. Αυτά είναι διαθέσιμα προς πώληση σε περιορισμένη ποσότητα και μόνο κατόπιν αιτήματος πριν από την παραλαβή.

Εξερευνήστε την ιστοσελίδα μας, ανακαλύψτε τη μαγεία και τα αρώματα των βοτάνων και μην διστάσετε να μας ζητήσετε να δημοσιεύσουμε ό, τι θέλετε.

Από την πλευρά μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία ή επιθυμία

Η οικογένεια "Botano" ..